Itt Magyarországon általában csak a klasszikus vékony palacsintát eszzük. Egy édesebb, laktatóbb formája a palacsintáknak az Amerikában klasszikus "amerikai", vastagtésztás palacsinta. Az elkészítése ugyanolyan egyszerű, a receptje is hasonló.
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 tojás
- 2,5 dkg vaj
- 3 csomag sütőpor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 3 tk. só
-350 dkg cukor
-3 cs. vaníliás cukor
- 17,5 dl tej
-lekvár/nutella/tejszínhab a tölteléknek
Elkészítés:
Olvaszd meg a vajat, majd keverd össze az összes hozzávalót!
Azután olajozott serpenyőben, alacsony lángon süsd ki őket! Lehetőleg kisebbek legyenek, mert ezek vastagabbak! (Tipp:Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha már a nagy részén kisebb "buborékok keletkeztek!)
A végén 3-4 palacsinta közé rakj lekvárt, nutellát vagy tejszínhabot!
Facebook oldalam: https://www.facebook.com/diytippek